Astăzi am sa-ti povestesc cat de nebuni sunt grecii astia !
Cu ani în urma ,a ieşit la iveală o nouă descoperire ! FRAPELIA !
Ce înseamnă ? Frape din frunze de măsline !Tratamentul pentru cancer !
Au descoperit ca frunzele de măsline conţin o substanţă care tratează cancerul, în special cînd e la început .Un doctor renumit în Grecia a folosit aceasta metoda cu succes în cazurile de început .
Pană aici nimic ieşit din comun .De-a lungul timpului apare cîte ceva nou în legatură cu tratamentul naturist împotriva cancerului .
Dintr-o data, pe toate canalele si în toate emisiunile puteai vedea cum se prepara băutura miraculoasă .Specialisti în medicina naturista au venit cu statistici ,cercetări , si au explicat cat de importantă e aceasta descoperire.Au găsit tratamentul pentru cancer!
Timp de cîteva săptămîni toata Grecia vorbea numai despre tratament -pe buna dreptate .
Partea a-II-a
Într-o famile sunt trei fraţi .
Unul e bolnav de cancer .Ceilalti doi se iau la bătaie. Unul vrea sa-si trateze fratele cu frunze de măslin, celălalt e impotriva .Rezultatul : Se iau la bataie ,unul moare si celalalt ajunge in puscarie !
Cel bolnav e tot bolnav .
Ziarista care s-a ocupat de aceasta stire ( o ziarista foarte buna )si care practic a facut sa fie cunoscuta aceasta forma de tratament, a fost concediată si emisiunea ei suspendata !
In aceasta tara minunata, daca doi prosti se omoara intre ei, e vina vecinului, a guvernului ,a .ziaristei in cazul de fata, e vina masonilor si a americanilor (in cazuri mai rare sunt de vina comuniștii ).
Intre noi fie vorba astia pun pasiune in tot ce fac -nu prea gândesc inainte de a face ceva -se ceartă ca nebunii pentru fotbal, politica, religie si femei.( Cred că și noi facem la fel, da na ...vedem parul din ochiul vecinului ).
Au aparut noi ”doctori specialisti” care au subliniat ca acest tratament nu e de luat in seama ,ca nu e ceva testat, ca nu e sigur ...etc .Am ramas cu un gust amar ....si mi-am zis ca nenorocitii astia de ziaristi ar face orice pentru putina audienta !
Nimeni nu a avut curaj să vină mai apoi cu o dezmințire.
Asta pâna anul trecut, când din intamplare am descoperit că exista in farmacii capsule pe baza de frunze de maslin! Se gasesc in farmacii si costa in jur de 20 euro cutia.
Am început să caut surse credibile pe net, și am descoperit
http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Herbal_-_HMPC_assessment_report/2012/04/WC500125459.pdf
- un document pff, unde găsim multe amănunte în legătură cu frunzele, beneficiile, de cît timp sunt în circulație, etc. Tot aici putem vedea că ceaiul făcut din frunze de măslin este folosit în multe țări, de ani de zile, pentru tratarea diferitelor boli.
RETETA : Suc din frunze se masline
Un pahar (umplut bine ) plin cu frunze de măslin si doua pahare de apa .(apa curata, fara clor )
Macinam frunzele la blender cu putina apa timp de 3 minute
Adaugam apa ramasa si continuam macinarea .
Rezultatul e un suc verde foarte amar .Se strecoara si se acopera bine -se oxideaza in contact cu aerul si isi pierde din proprietati .
Se bea cate un paharel (1/2 dintr-un pahar de apa normal )inainte de masa sau dupa masa -aici depinde de cum accepta organismul sucul - timp de doua luni .
Este indicat în acest timp sa evităm consumul cărnii roşii si a zahărului .Alimentatia ar trebui să fie alcatuită in totalitate din fructe si legume proaspete .
Am citit tot raportul (mi-a luat ceva timp), foarte interesante informatiile, multumesc!
RăspundețiȘtergereEste un pic neclar in ce perioada a anului este bine de cules frunzele, se mentioneaza intr-un singur loc in raport ca in Spania, rezultatul (hipoclicemic) cel mai bun a fost obtinut din frunze culese iarna (februarie).
Pentru noi, cei din Romania este improbabil sa putem folosi frunze proaspete, asa ca ne ramane dor varianta frunzelor uscate – scrie in raport cat si pe ce durata este OK de consumat.
Chiar si asa este dificil, pt ca nu prea gasesti maslini pe aici … crezi ca ne poti trimite niste frunze odata cu urmatorul transport de ulei?
George, din câte am înțeles eu (aici la noi am întrebat), cea mai bună perioadă de cules este luna Mai- înainte de a da floarea în copaci.
RăspundețiȘtergereÎn luna Februarie plouă mult...nu e indicat să rupi frunze, crengi, plante medicinale etc în lunile ploioase.
Am să mai caut informații, dar cred că cele mai corecte sunt cele găsite în cercetări, aprobate, etc. Cum aflu ceva nou voi posta.
-Din cercetări au aflat că cea mai bună frunză este cea a măslinului sălbatec.
Eu am un copac sălbatec în spatele casei- nu a fost cules nici o dată,nu a fost stropit, nu a primit îngrășământ de nici un fel.
Nu știu dacă ai auzit, dar uleiul obținut din măslini sălbateci e foarte greu de găsit și este foarte, foarte scump.Cred că acest ulei, precum și uleiul bio bogat în polifenoli(aici vorbin doar de o cantitate limitată obținută în Octombrie când măslinele sunt încă crude) va ajunge în curând în farmacii.
Am trimis frunze acasă mătușii mele și la câțiva prieteni care mi-au cerut.Dacă ai nevoie, zi-mi doar și trimit. Tu va trebui să le usuci doar.
Fara a subestima catusi de putin calitatile terapeutice ale maslinului, pe care il iubesc dealtfel, vreau sa fac o observatie foarte utila legata de diverse tratamente. Asa cum ai scris aici in fraza de final, vom mai gasi recomandari asemanatoare si pentru tratamente de slabit, de exemplu: beti ceaiul X sau luati pastila Y dar pe perioada tratamentului evitati grasimile, zaharul, mancati fructe si legume crude, beti multa apa si faceti multa miscare. Eu va garantez ca daca faceti toate astea fara sa luati pastila sau ceaiul, veti slabi oricum. Dar probabil creierul nostru are nevoie de o pastila magica ca sa creada ca poate face ceva. Poate fi chiar placebo. Placebo este de fapt credinta. In concluzie, eu zic sa subliniezi acea fraza de final sau sa o scrii cu bold, ca e foarte importanta.
RăspundețiȘtergereMultumim Irina pentru tot!
Mihai,și eu îți mulțumesc!
ȘtergereAm subliniat.
Ai dreptate, doar că în cazul bolilor de ficat, singurul tratament eficace este alimentația și odihna. Câți dintre noi au posibilitatea de a nu face nimic toată ziua în vremea de azi?
Hai că în cazul alimentației putem face ceva-tăiem toate prostiile și ne controlăm zilnic.
Cu odihna e mai greu...
Și atunci, dacă este ceva care ne poate ajuta cât de puțin,ne agățăm de acel lucru și sperăm în mai bine.
Continuăm cursa nebună și sperăm că ziua de mâine va fi mai bună...