joi, 4 aprilie 2013

Pui cu mazare

Avem nevoie de
0,500 gr mazăre                     
2 cartofi mari
2 morcovi
1 ceapa mijlocie
mărar o legătura
1 lingura de bulion
sare  după gust
piper
putin delikat-optional
apa
4 pulpe de pui dezosa te


PREPARARE
 Dezosam  si curățam 4 pulpe de pui ,le spălam bine ,le ștergem bine cu hârtie de bucătărie si le rumenim in ulei de măsline la foc mic.,apoi dam deoparte.
 Curățam ceapa,morcovul ,cartofii, tăiem ceapa mărunt,morcovii în rondele si cartofii în cubulețe.
Punem ulei de măsline atât cât sa acopere fundul unei cratițe , (putem folosi uleiul in care am undit puiul ) când s-a încălzit uleiul undim ceapa,apoi adaugăm morcovul și cartofii.. Când toate s-au undit bine adaugăm mazărea si mărarul tăiat mărunt.
Amestecam in cratița de câteva ori si apoi adaugăm bulionul,sarea,piperul si apa calda. Lăsam sa fiarbă la foc
mic o ora timp in care amestecam ca sa nu se prindă. Daca e nevoie mai adaugăm putina apa.
Daca folosim suc de roșii punem la fiert si putin zahar(jumătate lingurița ).
 Dupa 40 de minute adaugăm cu atenție  pulpele de pui si lăsam sa fiarbă  toate împreuna încă 20 de minute.
  In farfurie putem adăuga o lingura de ulei de măsline crud.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu