joi, 7 februarie 2013

marmelada de portocale

marmelada de portocale
     Pentru marmelada de portocale avem nevoie de:
portocale cu coaja subtire
zahar
putin coniaq Metaxa (optoanal)
  Spalam bine portocalele,si le punem la fiert.Lasam sa fiarba 5-10 minute si aruncam apa.
 Le mai fierbem o data. tot pentru putin timp .Schimbam apa si tinem portocalele in apa rece timp de doua zile.Schimbam apa din 6 in 6 ore .
 Taiem capetele,le taiem in doua,scoatem din mijloc partea cea alba si tare si le tocam marunt sau le trecem prin masina de carne.
  Cantarim pasta care a rezultat,o punem intr-o cratita  inalta ,si adaugam zaharul.In general la 1 kg de pasta se pune 1kg zahar.Eu insa nu vreau sa fie prea dulce si la 4,5kg pasta adaug 3,5 kg zahar.Sau putem 4kg zahar brun(negru neprelucrat)  care e sanatos pentru copii(putin mai scump).
 Fierbem la foc potrivit pana se leaga si apoi daca vrem adaugam un paharel de Metaxa.
In frigider intr-un taper rezista destul de mult(1 luna-2)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu