Toți cunoaștem cât de bun pentru sănătate este acest ulei.
Nu știm însă ce sa alegem din sutele de sticle care exista în comerț.
Prima regula și cea mai importantă!
-nu cumpăram ulei îmbuteliat în sticle albe de plastic!
-nu cumpărăm un ulei ieftin .
-Îmbutelierea uleiului se face în sticle de culoare închisa verde sau maro,și se păstrează mai bine și pentru mai mult timp în locuri întunecoase și răcoroase .
Cel mai bun ulei este uleiu EXTRA VIRGIN.
Acest ulei este presat o singura data și este realizat prin presarea la" rece" adică temperatura de presare nu depășește 27 grade C.Cu cât temperatura de presare e mai mică ,cu atât uleiul e de mai bună calitate . Aciditatea nu trebuie să depășească 0,8 .
Virgin olive oil
Este un ulei bun ,realizat prin presarea normala .
Are o aciditate de peste 1% .
Pirineleo sau Pomace este uleiul de cea mai proasta calitate,este făcut din sâmburi - din "plăcinta" care a rămas din prima presare.
Are un gust rău și e bun numai pentru fabricarea săpunului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu